21-03-06

WILLY MOSTAERT, DE REIZENDE BOER

Eén van de nadelen, er is zo een liedje hé, van ‘Guus kom naar uus, want de koeien staan op springen,’ zo van hé…En dat is van een boer die op vakantie wil, maar dat gaat nooit hé, want hij moet naar huis voor de koeien en zo, jullie hebben dat waarschijnlijk ook meegemaakt…

WM: De eerste 25 jaar zijn we nergens naartoe geweest.  Als er een keer een dagreis was, dat was ook alles.  Maar nu de laatste vijf, zes jaar doen wij onze jaarlijkse reis, sedert dat onze zoon helpt op het bedrijf. Dat gaat hé, nu kunnen we ervan genieten, en we profiteren ervan ook, als het mogelijk is.  Jazeker.  Ik denk… We kunnen vandaag nog naar hier en naar daar, maar dat wil niet zeggen dat we dat volgend jaar nog kunnen. Ge kunt iets tegen… uw gezondheid kan u voor een deel tegenhouden.  Ja, ieder jaar doen we onze jaarlijkse reis.

En naar waar dan?

WM: Goh, dat is om het even waar.  We zijn in Frankrijk al eens geweest, naar Oostenrijk een keer of drie, Duitsland, ja.  Ja, meer naar het zuiden, onze trek is nog altijd meer naar zuiderse landen.  Nu, de noorderse landen gaan misschien ook nog hun beurt krijgen, als het mogelijk is.  

 

Toen we 25 jaar getrouwd waren, zijn we voor de eerste keer voor acht dagen weg geweest, en we hadden de smaak te pakken  en sedertien mijn vrouwtje, als ze moet inschrijven, ze schrijft op tijd genoeg in dat er nog plaats is of met de bus of kweet niet wat, ja. 

En die eerste reis, bij het zilveren jubileum, naar waar ging die dan?

Jacqueline: Oostenrijk.

WM: Dat was naar Oostenrijk, ja.

Jacqueline: Salzburg, Salzburgland.  Was dat.

WM: En dat is ons goed bevallen, en sedertdien gaan we ieder jaar voor een dag of acht, dat moet niet meer zijn hé, ik vind dat lang genoeg. Ge zijt een keer uit alles, een keer weg van de politiek, een keer weg van het landbouwbedrijf, voor het, van alle zorg en kommer, ge zijt er een keer een week uit en ge hebt daar deugd van. En dan komt ge terug thuis, ontspannen…en ge moet weer actief…

Weer klaar voor de miserie.

WM: Miserie… (lacht)

Het is toch dikwijls zo hé, politiek.

WM: Jazeker, ge moet dat ook een beetje relativeren hé,  ge moogt niet gaan slapen met altijd andermans miserie. Ge moogt dat niet te naar nemen, want uw gezondheid kan er ook van kapot gaan.

23:21 Gepost door Microman | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.