08-03-06

PAUL VANHIE IS PERCEPTIEDOOF

PV: Mijn dochter heeft al een keer een stuk van haar oor afgebeten geweest, van een paard, zodus….

Amai. Serieus?

PV: Maar ze hebben dat genaaid.  Het hangt er weer aan.  De dag van vandaag kunnen ze veel doen hé. (lacht)

En ze hoort nog?

PV: Zoals haar vader.

Selectief.

PV: Een beetje hardhorig.  Dat is ook een beetje een familiekenmerk.  Dat wij… wij horen allez perfect… als wij een koptelefoon opzetten, dan horen wij perfect.  Dat heet perceptiedoofheid. Ik moet dat niet uitleggen aan u, ge verstaat dat waarschijnlijk niet.  Of dat ge toch een beetje geleerd zijt (lacht).

Ja, leg het maar uit, komaan.

PV: Neenee, perceptiedoofheid, dat is: je hoort de klanken, maar niet het woord.  Ik ga een voorbeeld geven…

Dus u verstaat mij eigenlijk niet.

PV: Ik versta u perfect, waarom?  Omdat we nu samen zitten.  Als we in een zaal zitten, dan ga ik drie keer moeten vragen: wat zegt u?  Nu, dat is ook om de mensen bezig te houden, zodanig dat ze wat langer bij u blijven staan.  Neenee, maar perceptiedoofheid is dat je de woorden, je hoort de klanken maar niet het woord.

Dat is ook niet handig als politicus.

PV: Neen, dat is zeer, zeer vervelend.  Ik geef dat grif toe.  Dat is zeer vervelend.  En op een bepaald moment moet je twee keer zeggen: ‘wablief’, dan zeggen ze het nog een keer en ge hebt het dan nog maar half verstaan, en dan durf je het niet meer vragen.  Wat scheelt er met die man of zo?  Nee, dat zijn zaken die echt tegenslagen.  Maar dat is een familiekenmerk.  Mijn vader heeft dat, mijn grootvader had dat,  dat is zeer, zeer zeer vervelend.

En weten de mensen dat u perceptiedoof bent?

PV: Neen, maar ze weten niet allemaal van mijn fouten hé.  Ik tracht enkel en alleen naar buiten te komen met de gaven.  En ik ben de eerste om te zeggen dat ik meer fouten heb dan gaven. Dus.

Misschien zou dat kunnen helpen als u dat bekend maakt.  We zullen het bekend maken: de burgemeester van Ledegem is perceptiedoof.  En nu zullen ze veel meer begrip voor u opbrengen.

PV: Ja, ik heb daar geen probleem mee.  Ge kunt dat niet zien aan het aangezicht.

Ik wist dat er iets scheelde, maar ik wist niet juist wat, maar u bent eigenlijk perceptiedoof.

PV: Ik kom er nog voor uit. Ge hebt veel mensen die fouten hebben, maar die het niet willen onderkennen.  Ik onderken dat ik veel fouten heb, ja. 

En verder nog problemen?  Potentieproblemen of zo?

PV: Neen, mijn moteurke dat was gesputterd heeft.  Maar anderszins heb ik eerlijk gezegd… Ik ben niet groot.  Ge kunt dat ook als een negatief punt beschouwen.

Maar u compenseert dat dan in de breedte.

PV: Ja. Dank u wel voor de opmerking, maar ik denk, ge moet altijd wat gewichtig zijn om iets in de schaal te kunnen leggen.

09:07 Gepost door Microman | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.