02-03-06

POL VAN ENIS van restaurant Nele

Toen ik met de burgemeester van Kortemark op stap was, kwam ik met hem onder meer in Restaurant Nele, vlakbij het station.  De aangename eigenaar aldaar, een oud-schepen die Pol, of Paul, Van Enis heet, ... Of is het Van Eenis?  Maakt niets uit... Die man was best boeiend.  En grappig en onderhoudend.  Hij was dus ooit schepen in Kortemark... Maar Maurits was gehaast en we konden niet lang blijven... Jammer.  Paul of Pol zei onder meer dat de burgemeester heel slim was om de portefeuille van Openbare Werken voor zichzelf te houden, want dat die heel interessant was.  Later hoorde ik ook nog van wielerrenner Constant Schreel een held was.  Hij redde Constant ooit van de verdrinkingsdood.

 

MB: Eens dat de openbare werken voorbij zijn, zijn de mensen toch wel content dat de werken voorbij zijn allemaal. Brede voetpaden terwijl dat je openbare werken doet,

Pol: Er is toch één voordeel aan, aan openbare werken, omdat ge dan echt iets kunt doen voor de mensen. Ge zijt...

Ik heb dat geregeld of ik heb dat gedaan.

Pol: Ongeveer, ongeveer, en dat is de waarheid ook, maar als schepen van sport is dat anders hé, want die euh… de jongere generatie neemt dat zo niet op. Als ge bijvoorbeeld zegt: ‘Ik heb een sportzaal gezet,’ of zoiets, ‘ah, was het u niet geweest, dan was het iemand anders’, maar in openbare werken niet. Want ge hebt een straatje vermaakt, of een licht gezet, een lichtpaal gezet, en de mensen die in die straat wonen, die familie die zegt: ‘Ik heb dat gehad van de burgemeester hé’. Van die hé.

Ah, het is een goeie portefeuille eigenlijk?

Pol: Ja, daarvoor is het een goeie portefeuille.

En welke portefeuilles hebt u nog zoal?

MB: Brandweer.

Ja ,als er moet geblust worden. Dat is ook goed hé.

MB: Burgerlijke stand, bevolking, mobiliteit,

Mobiliteit… Ook goed.

MB: En veiligheid.

Veiligheid. Is het hier een beetje veilig?

Pol: Ja.

Ah, dus het is ook een goeie portefeuille hé.

MB: Mobiliteit en veiligheid.

Pol: Dat zijn zo een beetje de steunpilaren van de politiek in zekere zin hé.

16:50 Gepost door Microman | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.