11-02-06

VOLGENDE WEEK IVAN DELAERE

1) De burgemeester van Pittem, Ivan Delaere, is eigenlijk van Kuurne afkomstig, de ezelsgemeente.  Maar doordat zotheid in Pittem ook wel geduld wordt, kon hij daar al vlug aarden.  Hij belandde er toen de bank waar hij werkte destijds een filiaalhouder zocht.  Het was in die gedaante dat hij het plaatselijke vrouwenvoetbal sponsorde.  En dat doet hij wellicht nog altijd.  In ieder geval, hij mocht er de aftrap geven voor de wedstrijd DVK Egem tegen Jabbeke.
 
2) Op Valentijnsdag hebben we het uiteraard over de liefde.  Valerie en Renaat weten ook wat liefde is.  Dat zagen we toen ze elkaar het jawoord gaven. De oma had zo haar twijfels bij de liefde.  Zij en haar man zijn 56 jaar getrouwd en ze zegt zelf dat ze het nooit meer zou overdoen.  Ook al bekent ze dat ze haar echtgenoot elke dag nog een beetje liever ziet.  Burgemeester Ivan Delaere is ook gelukkig getrouwd.  Met Linda Eggermont, met wie hij vijf kinderen heeft.
 
3) De burgemeester van Pittem is populair, zoveel is duidelijk.  Dat blijkt meteen wanneer je met hem onder de mensen komt.  En waar vind je mensen?  Op café bijvoorbeeld. Zo ook in De Kroon, vlak bij de kerk.  Daar zit onder meer Gisèle Gardeyn-Debever, moeder van profwielerrenner Gorik Gardeyn.  Zij is gemeenteraadslid en was in een vorig leven volksvertegenwoordiger.  Ze heeft eens stem als een klok.  Hang haar in de kerktoren en de kerk zal weer vol zitten.  Ze weet echt wel waar de klepel hangt.  En ze is niet de enige.  Want 'De Kroon' zit vol toogfilosofen.
 
4) Volgens burgemeester Ivan Delaere van Pittem is het personeel van zijn gemeente de laatste jaren verdubbeld.  Niet in omvang, maar wel in aantal.  Daarom is de gemeente Pittem achter het bestaande gemeentehuis een nieuw gebouw aan het optrekken; een nieuw administratief centrum.  En het zal heel toevallig kort voor de verkiezingen de deuren openen. Uiteraard komt er een gedenkplaat tegen de muur met daarop de naam van Ivan Delaere.  Ook al is hij heel bescheiden, zo zegt hij zelf. 

19:12 Gepost door Microman | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.