03-02-06

WACKA BOOS OP KAMA

Burgemeester Marc Wackenier van Alveringem is sinds kort voorzitter van Het Vlaamse Kruis regio Westhoek-Poperinge.  Het is zo dat we in Stavele terechtkwamen, waar de vrijwilligers van het Vlaamse Kruis de ambulances wekelijks poetsen en ontsmetten.
 

 MW: Als ge in dat bestuur niet actief bent, dan kunt ge u dat niet voorstellen wat dat die mensen eigenlijk doen.  En ik zeg het: pro deo hé, dat is nog het belangrijkste.  Men heeft altijd de mond vol van naastenliefde en solidariteit, maar er wordt heel veel naastenliefde bedreven en solidariteit, zonder dat er van gesproken wordt.  En dat is hier het levende bewijs.  In de westhoek, in het uiterste stukje van de westhoek.  Daar ligt Frankrijk. 

Ja, ik zie het liggen. 

MW: De streek waar Kamagurka het laatst nog over had.  Van de stinkende boeren, dus ge ziet dat dat iets helemaal anders is.  Dat dat hier de streek is van de solidariteit.

Het zit u dwars in de maag hé.

MW: Jaja.  Het zit me… Ik heb ook een mail gestuurd naar de VRT, om te protesteren, maar ik denk dat die mail nooit toegekomen is.

Toon eens uw lange tenen.  Inderdaad.

MW: Ze hebben er op getrapt.  Ze hebben er op getrapt. En ik weet niet of die mail toegekomen is, maar in ieder geval is hij nog niet aan bod gekomen in het programma ‘De Laatste Show’, met Kamagurka.  Maar ik vond het een beetje dwaas van hem.  Maar ja, het is ook een kunstenaar hé.  Met zijn botten in de shit, zoals hij dat zei.

Zei ie dat?

MW: Hij zei dat dus.  Maar het was het klaarste water… Trouwens, het was trucage, de film was zelfs niet gemaakt hier, ik heb dat duidelijk gezien.

En zijn accent was ook niet goed, waarschijnlijk?

MW: En zijn accent was van Oostende.  Het is geen Westhoeker.  Ik vond het eigenlijk een soort…ja.

Flauw. 

MW: Het programma op zich was goed, maar dat stukje uit het programma was flauw, effenaf flauw.  Triestig eigenlijk, triestig. De naam Kamagurka eigenlijk niet waardig.  Want hij kan veel meer dan dat.  Daarmee kunnen de mensen dan lachen hé, met enkele uitlatingen, fin ja, het was van plat, van shit, enfin, we gaan ze niet herhalen.  Ik verstond ze zelf niet goed, en ik ben van de Westhoek.  Ik begreep zijn dialect niet, dus dat wil ook al iets zeggen, allez, het was echt gekunsteld aan mekaar geplakt en gekleefd, met alle mogelijke middelen.

Domme zever eigenlijk?

MW: Boh ja, domme zever.  Prietpraat, en programmavulling eigenlijk.  Ik noem dat programmavulling.

En protpriet.

MW: Ja, en pratprot ook.  Misschien dat hij eens naar de Limburg gaat  en dat hij daar ergens tegen Duitsland, tegen het Drielandenpunt, dat hij daar die mensen eens belachelijk gaat maken.

En ze mogen hem daar houden ook.

MW: Voila, dat hij daar dan blijft en dat hij misschien in één of andere van die pretparken, dat hij daar dan een beetje de komiek gaat uithangen, dat zou ook goed van pas komen.   Hij moet dat hier niet komen doen hé.  Met al onze brave burgers.  Trouwens, de landbouwers hebben het hier al moeilijk genoeg.

Het is dat.

MW: Zonder dat ze nog belachelijk moeten gemaakt worden door iemand die meent dat hij van de streek is en die de streek niet kent.

En die zelf nooit zijn handen vuil maakt.

MW: Dat weet ik niet, dat weet ik niet.  Ge kunt uw handen op vele manieren vuil maken hé.  Ik maak ze nu ook niet vuil, ze zitten in mijn zakken.  Maar ge moet dikwijls eens vuisten in uw zakken, vandaar dat dat komt.  Maar ik weet niet of hij zijn handen vuil maakt.  Trouwens, dat interesseert me ook niet hé.

En hij mag zijn vingers eens verbranden en op de blaren zitten.

MW: Voila, voila.

Of wat is het allemaal?

MW: Zijn gat verbranden en op de blaren zitten.  Ja (lacht)

21:32 Gepost door Microman | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.