31-01-06

WACKENIER VOORZITTER VAN HET VLAAMSE KRUIS

De burgemeester van Alveringem, Marc Wackenier, is ook de voorzitter van Het Vlaamse Kruis, Poperinge-Westhoek.  Ik bracht met hem een bezoekje aan het erf in deelgemeente Stavele, waar de ambulances opgesteld staan en onderhouden worden.

MW: Het is goed om hier af en toe mee geconfronteerd te worden.  Want in het schepencollege spreken wij nooit over zieken hé.

Ja, jullie zijn allemaal een beetje ziek hé.

MW: We zijn allemaal een beetje gestoord, ja.  We zijn allemaal een beetje gestoord.  Anders doe je dat niet hé, anders doe je geen politiek.  Ze zeggen dat hé.  Dat zeggen ze hé.

Ze zeggen ook: poliziek.

MW: Poliziek.  Ja.  Het is nog altijd zo dat van de meest gestoorde mensen de grootste producten afgeleverd worden hé. 

Is het waar?

MW: Het schijnt hé.  Is dat niet waar? Nietszche en al die beroemde en beruchte mensen waren allemaal gestoorde mensen, maar in de bibliotheken liggen de meeste boeken van die mensen hé.  Ik zeg niet, ik zou niet graag helemaal gestoord zijn dat ik boeken moet schrijven, maar lichtjes gestoord, dat kan geen kwaad hé. En prettig gestoord ook niet.

U bent goed op weg.

MW: Dank u. Als ge in dat bestuur niet actief bent, dan kunt ge u dat niet voorstellen wat dat die mensen eigenlijk doen.  En ik zeg het: pro deo hé, dat is nog het belangrijkste.  Men heeft altijd de mond vol van naastenliefde en solidariteit, maar er wordt heel veel naastenliefde bedreven en solidariteit, zonder dat er van gesproken wordt.  En dat is hier het levende bewijs.

 

09:26 Gepost door Microman | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.