13-01-06

VOLGENDE WEEK: DE BURGEMEESTER VAN RUISELEDE

Volgende week gaat 'Micro Zonder Zout' weer van start.  We beginnen de nieuwe reeks met de burgemeester van Ruiselede, de 64-jarige Etienne Biebuyck, die 18 jaar burgemeester is en destijds uit het niets een bedrijf in koelwaren uit de grond gestampt heeft.  Dat bedrijf heeft nu 20 mensen in dienst, waaronder zijn 2 dochters, een zoon en een schoonzoon.  Hij heeft in totaal 4 kinderen en 9 kleinkinderen.
 
 
1. Etienne Biebuyck, de burgemeester van Ruiselede, gaat iedere vrijdag naar de markt in zijn gemeente.  En na het bezoeken van de markt, steekt hij steevast de straat over om in zijn stamcafé 'De Plaetse' een koffie te gaan drinken.  Het is kort na nieuwjaar en de cafébaas van 'De Plaetse' heeft voor een verrassing gezorgd.
 
2. Etienne Biebuyck heeft vette darmen gegeten in café De Plaetse, en nu gaat hij voor de hoofdschotel naar De Lekkerbek.  Daar vertelt hij over de stress in zijn leven en zijn gezondheidsproblemen.  En hij raadt iedereen af om tomaten te eten.
 
3. Etienne Biebuyck mag dan bedrijfsleider zijn van een firma in koelwaren, toch is hij elke dag op zijn kantoor in het gemeentehuis te vinden.  Vandaag is het niet anders.  Wanneer hij binnenkomt, merkt hij meteen dat de secretaris het interview heeft klaargelegd dat hij onlangs aan de Krant van West-Vlaanderen heeft gegeven.  Schitterend artikel, zo vindt hij.
 
4. Etienne Biebuyck, de burgemeester van Ruiselede, ontvangt samen met zijn schepenen de Ruiseledenaren op een nieuwjaarsreceptie.   Dat betekent heel veel dames kussen en een toespraak houden natuurlijk.  Een toespraak over de rampen van het voorbije jaar, maar ook de vele realisaties.  En wellicht ook de laatste keer dat hij in de hoedanigheid van burgemeester zijn burgers mag begroeten.

21:19 Gepost door Microman | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

ik werk net over de grens in ovl en dat programma suckt daar inderdaad

Gepost door: toast | 15-01-06

blij Content dat ik niet de enige die er zo over denkt

Gepost door: Microman | 15-01-06

De commentaren zijn gesloten.