22-12-05

MOEILIJKE KEUZE

De laatste twee weken van het jaar krijgt u tien compilatie-afleveringen te zien, met de beste, meest memorabele, geestigste, interessantste momenten uit 184 episodes van 'Micro Zonder Zout'.  Maar natuurlijk, de tien afleveringen die we nu maken moeten ook een beetje verhaaltjes vormen, en dus merk je dat bepaalde afleveringen of burgemeesters, wiens uitlatingen of acties echt wel boeiende televisie opleverden, uiteindelijk de compilaties niet gehaald hebben.  Wat is er uiteindelijk te zien?
 
Maandag zag u al een compilatie van wat het burgemeestersschap eigenlijk moet voorstellen met onder meer dit:  
 
- Burgemeesters Callens van Ardooie die bekent dat hij eigenlijk deels uit ijdelheid burgemeester werd
- Dirk Bisschop van Damme die beweert dat mensen hem niet voor zijn mooie ogen hebben gekozen
- Jan Verfaillië die ons tracht wijs te maken dat hij ook een mens van vlees en bloed is
- Hilaire Verhegge van Zedelgem die uitlegt waarom de geleerde mensen uit zijn gemeentebestuur beter moeten presteren dan hij zelf
- Joris Hindryckx uit Houthulst die bij de gebroers Callewaert (drie ongetrouwde boeren) over de vloer kwam en daar uitlegde dat burgemeesters een beetje geleerd moeten zijn, maar niet al te zeer.
 
In de tweede compilatieaflevering ging het over burgmeeesters en hun ouders.  We zagen:
- Stefaan Declerck op bezoek bij zijn moeder die beweerde dat ze veel tv moet kijken, wil ze hem eens zien.  En als hij dan nog komt, brengt hij de tv mee.
- Willy Vanheste van De Panne ging op bezoek bij zijn 92-jarige moeder Madeleine Verhaeghe, wiens levensmotto is: Wuffer avance est van te klagen?
- De burgemeester van Oudenburg, Ignace Dereeper, woont naast zijn moeder, de 87-jarige Elizabeth Vanhille.
 
Maar dan stootte ik weer op tijdsgebrek.  Graag had ik er ook nog de burgemeester van Langemark-Poelkapelle ingestopt, wiens moeder beweerde dat hij eigenlijk 'een ongelukje' was, en de enige burgemeester die nog zijn grootouders had, Mee Boeuf en Pee Pilkem die met zijn ongetrouwde zoon, nonkel Zee samenwoonde.  En er waren ook nog de ouders van Claude Croes die al de speeches en de foto's van hun zoon spaarden.  Maar... dat zal voor een andere compilatie zijn.
 
In de derde aflevering ging het over de burgemeesters en de fanfares, en zagen we Willy Cattrysse en zijn fanfare, we zagen Karl Bonny van Ichtegem een demonstratie geven in het marcheren en Joris Hindryckx leerde blazen bij zijn leraar muziek.  Gelukkig toonde Sandy Evrard van Mesen hoe het moest toen hij afscheid nam van zijn vrienden in Londonderry.
 
En dan is er de aflevering van vandaag.  Dat gaat eigenlijk over de fietsende burgemeesters.  Daar zijn er veel van, maar we kunnen ze uiteraard niet allemaal tonen.  De burgemeesters van Damme, Beernem, Ingelmunster, Wevelgem, Houthulst, Bredene, Ieper, De Panne, Kortrijk, Jabbeke, en wellicht nog een stuk of wat, het zijn allemaal verwoede fietsers.  Maar we kunnen ze dus absoluut niet allemaal tonen.  Wie wel in de uitzending zitten van vanavond zijn volgende heren:
- Dirk Bisschop op zijn rollen
- Willy Vanheste over de tijd dat hij bewust tweede of derde eindigde
- Luc Dehaene die met Yves Leterme over hun wielerprestaties praat
- Walter Ghekiere van Moorslede die ooit nog sportdirecteur is geweest
- Willy Vanhooren, al acht keer kampioen van België bij de wielerrennende burgemeesters.

12:30 Gepost door Microman | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.